Liikenne ja logistiikka

VR Group

VR Group on matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon vastuullinen palveluyritys, joka kuljettaa kohti hyvinvoivaa ja hiilineutraalia Suomea. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli 838,3 miljoonaa euroa ja palveluksessamme työskenteli yli 5 600 rautaista ammattilaista. Junillamme tehtiin 55 miljoonaa matkaa ja kuljetettiin 37,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Yrityksemme on Suomen valtion omistama.

Toimipaikka

Helsinki

Perustettu

1862

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

5581

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

5620

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

832M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

838M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Investoinnit

169M

Yrityksen tekemien investointien määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Palkat

297M

Yrityksen maksamien palkkojen määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Olemme pitäneet suomalaisen yhteiskunnan liikkeessä jo 160 vuoden ajan. Hyvinvointi lisääntyy, kun huolehdimme sujuvista arjen matkoista ja teollisuuden kuljetuksista. Lisäksi Suomen päästöt vähenevät, kun edistämme sähköisen raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota.

Yrityksemme vaikutuksesta liikenteen kasvihuonekaasupäästöt ovat n. 0,5 miljoonaa tCO2e pienemmät, mikä vastaa kahden Vaasan kokoisen kaupungin vuosipäästöjä. Olemme siis osa ratkaisua ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Haluamme näyttää edelläkävijänä esimerkkiä vastuullisuudessa. Vaikka VR:n juna on jo vihrein valinta, olemme sitoutuneet tekemään ympäristön eteen vieläkin enemmän. Muut vastuullisuuden keskeiset osa-alueet ovat turvallisuus, asiakaslähtöisyys, työntekijäkokemus ja yhteiskuntavastuu.

Kasvun kautta toimintamme kädenjälki suurenee. Mitä paremmin onnistumme, sitä enemmän yhteiskunta ympärillämme hyötyy – olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi.