Teknologiateollisuus

Vaisala Oyj

Vaisala on maailman johtava sää-, ympäristö- ja teollisuusmittausten ratkaisuja tarjoava yritys. Yli 85 vuoden kokemukseemme pohjaten tarjoamme asiakkaillemme luotettavia mittausratkaisuja ja -palveluja paremman päätöksenteon, turvallisuuden ja tehokkuuden tueksi. Vaisalan mittausteknologiaa hyödynnetään myös avaruustutkimuksessa esimerkiksi Marsissa. Vaisalan pääkonttori sijaitsee Suomessa, ja yhtiön palveluksessa on yli 2 000 ammattilaista eri puolilla maailmaa.

Toimipaikka

Vantaa

Perustettu

1936

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

1292

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

1967

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

438M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Tutkimus ja kehitys

55,3M

Yrityksen tekemien tutkimus-, kehitys- ja innovaatio­panostusten määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Palkat

141M

Yrityksen maksamien palkkojen määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Henkilöstön tyytyväisyys

83

Asteikolla 0–100 yrityksen henkilöstön tyytyväisyys keskimäärin vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Vaisalan innovatiiviset mittausinstrumentit, -ratkaisut ja -palvelut vaikuttavat maailmaan siellä, missä niillä on merkitystä. Ne auttavat ratkaisemaan ilmastonmuutokseen, resurssitehokkuuteen sekä hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä haasteita. Huipputeknologia sään, ympäristön ja teollisuuden tarpeisiin auttaa asiakkaita ja yhteiskuntia ylläpitämään toimintojaan, ja luotettava data tukee päätöksentekoa, turvallisuutta ja tehokkuutta.

Vastuullisuus on keskeinen osa kaikkea toimintaamme. Pyrimme maksimoimaan positiivisen vaikutuksemme yhteiskuntaan ja ympäristöön ja samaan aikaan vähentämään toimintamme negatiivisia vaikutuksia ja hallitsemaan vastuullisuuteen liittyviä riskejä. Käytämme 100 % uusiutuvaa sähköä toimitiloissamme.