Tekstiili- ja vaatetusteollisuus

Vaatelaastari (Oikiat Design Oy)

Oikiat Design Oy on nuori tekstiilin ja kiertotalouden alan yritys Vaatelaastari-tuotteen takana. Vaatelaastari on suomalaisten äitien vuosia kestäneen iloisen kehitystyön tulos – arjen tarpeesta lähtenyt innovaatio, jonka tarkoituksena on pitää tekstiili käytössä mahdollisimman pitkään. Vaatelaastarit valmistetaan Suomessa ja niiden kuosit ovat suomalaisten suunnittelijoiden käsialaa.

Toimipaikka

Oulu

Perustettu

2018

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

3

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

3

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

393t

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

393t

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Vaatelaastarin tarina alkoi perheenäitien arkisesta puhelusta helmikuussa 2017. Se alkoi ennen aikojaan puhkikuluneista sukista, itsekseen purkautuneista takinsaumoista ja reikäisistä housunpolvista.

Eikö todellakaan ollut tapaa, jolla vaatteet voisi korjata kauniisti, helposti ja nopeasti? Ajatus jäi vaivaamaan mieltä kuin kaapin uumeniin haudattu kasa rikkinäisiä vaatteita! Pitkän pyykkikoneiden äärellä tapahtuneen kehitystyön tuloksena syntyi helppokäyttöinen ja tyylikäs, hankaamalla kiinnittyvä tekstiilipaikka Vaatelaastari FabPatch. Vaatelaastareita on liikkeellä arjen apuna ja pienenä tekstiilijätettä vähentävänä ekotekona jo yli puoli miljoonaa kappaletta!

Vaatelaastarit suunnitellaan ja valmistetaan erilaisista vastuullisista tekstiilimateriaaleista Suomessa. Jokaiselle on paikkansa!