Teknologiateollisuus

SSAB

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö ja johtava erikoislujien terästen ja niihin liittyvien palveluiden toimittaja. Visionamme on entistä vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. Tavoitteemme on tuoda fossiilivapaa teräs markkinoille ensimmäisenä teräsyhtiönä vuonna 2026 ja päästä suurelta osin eroon oman toimintamme hiilidioksidipäästöistä noin vuonna 2030.

Toimipaikka

Suomessa mm. Raahe, Hämeenlinna ja Helsinki

Perustettu

1978

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

4960

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

15,2K

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

950M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

8,98Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Investoinnit

57,3M

Yrityksen tekemien investointien määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2030

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Miten yritys tekee hyvää?

SSAB on toiminut terästeollisuudessa jo yli 140 vuotta. Olemme ylpeitä pohjoismaisista juuristamme ja panoksestamme paikallisille yhteisöille, mutta nykyisin yhä enemmän myös kansainvälisyydestämme. SSAB:n menestyksen avain on aina ollut halu kehittää, parantaa ja innovoida terästuotteita ja niihin liittyviä palveluita yhdessä asiakkaiden kanssa. Maailma tarvitsee terästä.

Omalla alallaan SSAB on ollut monessa suhteessa kestävän kehityksen edelläkävijä. Tavoitteemme on kuitenkin nyt tehdä vielä enemmän ja mullistaa teräksentuotanto. Rautamalmipohjaisessa teräksenvalmistuksessa perinteisesti käytetty koksi on tarkoitus korvata vedyllä ja fossiilivapaalla sähköllä. HYBRIT-teknologian avulla haluamme tuoda fossiilivapaan teräksen markkinoille maailman ensimmäisenä teräsyhtiönä jo vuonna 2026 ja päästä suurelta osin eroon oman toimintamme hiilidioksidipäästöistä noin vuonna 2030.