Liikenne ja logistiikka

Posti Group Oyj

Posti on yksi Suomen, Ruotsin ja Baltian johtavista jakelu- ja logistiikkayhtiöistä. Huolehdimme asiakkaidemme arjen ja kaupankäynnin sujuvuudesta tarjoamalla laajan valikoiman postin, logistiikan, rahdin ja verkkokaupan palveluja. Meillä on Suomen kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona.

Toimipaikka

Helsinki

Perustettu

1638

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

17,9K

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

20,3K

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

1,31Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

1,6Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Investoinnit

74,6M

Yrityksen tekemien investointien määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Palkat

556M

Yrityksen maksamien palkkojen määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2011

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Miten yritys tekee hyvää?

Posti on koko 400-vuotisen historiansa aikana toimittanut perille merkityksellisiä asioita. Se, mitä on kuljetettu, on vuosien saatossa muuttunut ihmisten tarpeiden mukaan. Tämä kiteytyy olemassaolon tarkoituksessamme: toimitamme vastuullisesti sen millä on merkitystä – sinun ehdoillasi.

Toimiva logistiikka on välttämättömyys hyvinvoinnillemme. Logistiikka on myös harvoja sektoreita, joiden päästöt kasvavat, eivät vähene. Jotta kuljettamista voitaisiin tehdä kestävästi tulevaisuudessa, Postin tulee toimia tuottamatta päästöjä ja varmistaa, että ihmisillä on hyvä olla. Siksi vastuullisuusohjelmamme kulmakivet ovat ympäristö sekä ihmiset. Olemme sitoutuneet kuljettamaan fossiilivapaasti vuoteen 2030 mennessä ja olemaan nettonollassa 2040 mennessä. Science Based Targets initiative hyväksyi Postin nettonollatavoitteen globaalisti ensimmäisenä toimialan yhtiönä ja ensimmäisenä yhtiönä Suomessa.

Olimme postinjakelun osalta kompensoinnin kautta hiilineutraaleja jo vuonna 2011 – ensimmäisenä postiyhtiönä maailmassa.