Rakentaminen

Peab-konserni / Peab

Peab työskentelee paikallisesti siellä, missä asiakkaat ovat ja ihmiset asuvat ja elävät. Rakennamme koteja, kouluja, palvelukoteja, sairaaloita, toimistotiloja ja paljon muuta. Rakennamme ja pidämme kunnossa teitä, rautateitä, siltoja ja puistoja. Olemme ylpeitä työstämme ja osaamisestamme. Tärkein periaatteemme on tehdä asiat kerralla kuntoon.

Toimipaikka

Helsinki

Perustettu

1959

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

2000

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

15K

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

925M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

5,9Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2035

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Henkilöstön tyytyväisyys

82

Asteikolla 0–100 yrityksen henkilöstön tyytyväisyys keskimäärin vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Peab palkkasi oman Peab-opettajan. Rakennusalan vetovoima on hiipumassa. Varmistaakseen rakennusalan osaajien saannin myös tulevaisuudessa on Peab palkannut oman ammattiopistoissa kiertävän rakennusalan Peab-opettajan. Tehtävä on vahvistaa rakennusalan oppilaitosten ja rakennusalan työelämän yhteyksiä. Opettaja toimii yhteyshenkilönä oppisopimusten ja harjoituspaikkojen järjestämisessä Peabilla. Hän myös kouluttaa tutoreita ja ohjaajia Peabilla.

Peab haastoi koko rakennusalan mukaan kosteudenvastaiseen hankkeeseen. Mukana yhteisessä hankkeessa ovat 14 suurinta Suomessa toimivaa rakennusyhtiötä vastaamassa haasteeseen. Haasteen myötä räätälöitiin eKosteus-koulutus kaikille rakentamisen ammattilaisille. Jokainen Peabin työntekijä suorittaa kosteudenhallinnan 10-modulisen eKosteus-koulutuksen.

ECO-tuotteet: Peab on lanseerannut ja tuonut markkinoille ECO-Asfalt™:in ja ECO-Betonin. Näiden myötä tavoitteena on asfaltin ja betonin hiilidioksidipäästöjen puolittuminen.