Teknologiateollisuus, Muu teollisuus

Outokumpu Oyj

Outokumpu on vastuullisen ruostumattoman teräksen ykkönen maailmassa. Ruostumaton teräs on ympäristöä säästävä, kierrätettävä ja luja materiaali, joka on suunniteltu kestämään ikuisesti. Yhteiskunnan perusrakenteiden ja kuuluisien maamerkkien lisäksi asiakkaamme valmistavat ruostumattomasta teräksestä tuotteita kotitalouksien ja teollisuuden käyttöön. Outokummun palveluksessa on noin 9 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä.

Toimipaikka

Helsinki

Perustettu

1914

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

2400

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

9000

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

7,71Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Investoinnit

175M

Yrityksen tekemien investointien määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Tutkimus ja kehitys

14M

Yrityksen tekemien tutkimus-, kehitys- ja innovaatio­panostusten määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Palkat

557M

Yrityksen maksamien palkkojen määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2050

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Miten yritys tekee hyvää?

Outokumpulaiset työskentelevät joka päivä tavoitteenaan maailma, joka kestää ikuisesti. Toimintamme ytimessä ovat tuotteet, joita valmistamme: ruostumaton teräs on ylivertainen materiaali kestäviin ratkaisuihin, sillä se on tehokas, pitkäikäinen ja käyttöikänsä päässäkin 100-prosenttisesti kierrätettävissä. Käyttämällä Outokummun ruostumatonta terästä asiakkaamme pienentävät vuosittain maailman hiilidioksidipäästöjä noin 10 milj. tonnilla.

Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään tuotteistamme vaan siitä, kuinka niitä valmistetaan. Outokumpu on alansa johtaja vastuullisuudessa, ja raportoimme tuotteidemme koko hiilijalanjäljen ottaen huomioon myös kaikki epäsuorat päästöt esimerkiksi raaka-aineiden valmistuksesta. Olemme alamme johtaja myös kiertotaloudessa: Outokummun ruostumattoman teräksen kierrätyssisältö on yli 90 %, ja työskentelemme jatkuvasti pienentääksemme ympäristövaikutuksiamme.