Tekstiili- ja vaatetusteollisuus

Novita Oy

Novita Oy on vuonna 1928 perustettu suomalainen perheyritys ja Pohjoismaiden suurin käsityölankojen valmistaja. Novitan tehdas sijaitsee Kouvolan Korialla. Yrityksen liikevaihto vuonna 2021 oli 23,8 milj. euroa ja työntekijöitä on noin 80. Novita tarjoaa asiakkailleen kattavan palvelukokonaisuuden: langat, työvälineet, Novita-lehden, neulemallit ja -ohjeet, opastevideot, inspiroivan neuleyhteisön ja puhelinopastuksen.

Toimipaikka

Helsinki

Perustettu

1928

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

80

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

80

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

24M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

24M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Investoinnit

1,2M

Yrityksen tekemien investointien määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Palkat

3,93M

Yrityksen maksamien palkkojen määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Perheyritys Novita Oy luo hyvinvointia Suomeen monenlaisten tekijöiden kautta. Novita työllistää ihmisiä Suomessa ja ylläpitää alan osaamista. Oma kehräämö Kouvolan Korialla sekä työntekijät ovat Novitan ylpeyden aihe. Novita tarjoaa koukuttavaa mielihyvää ja onnistumisen elämyksiä kuluttajalle!

Novita tukee suomalaista yhteiskuntaa myös lahjoituksilla ja hyväntekeväisyyskampanjoilla. Käsityötarvikkeita ja varoja on lahjoitettu hyvään tarkoitukseen jo yli vuosikymmenen ajan. Hyväntekeväisyysprojekteja on järjestetty mm. suomalaisten käsityönharrastajien, Marttojen, Lastensairaalan, WWF:n, John Nurmisen säätiön ja Lastenklinikoiden Kummien sekä Novitan tuotteiden jälleenmyyjien kanssa. Rahaa sekä erilaisia lämpimiä neuleita on kerätty suomalaisten käsityönharrastajien kanssa vauvoille, syöpäpotilaille, vanhuksille, kodittomille ja sotaveteraaneille sekä monelle muulle niitä tarvitseville.