Teknologiateollisuus

Meyer Turku Oy

Meyer Turku rakentaa maailman uudenaikaisimpia ja ympäristöystävällisimpiä risteilyaluksia, autolauttoja ja erikoisaluksia. Osuutemme maailman risteilijänrakennusmarkkinoista on noin 15 prosenttia, ja tilauskantamme ulottuu vuoteen 2026.

Turun telakalla on rakennettu laivoja vuodesta 1737 alkaen. Meyer Turun tytäryhtiöitä ovat Piikkiössä sijaitseva hyttitehdas Piikkio Works Oy, kokonaistoimituksia laivojen yleisiin tiloihin tarjoava Shipbuilding Completion Oy sekä Raumalla sijaitseva laivanrakennus- ja offshore-alan suunnitteluyritys ENG’nD Oy.

Toimipaikka

Turku

Perustettu

1737

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

1806

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

1806

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

1,08Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

1,08Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2030

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Miten yritys tekee hyvää?

Olemme sitoutuneet toimimaan esimerkillisesti ja ohjaamaan verkostoamme olemaan vähintään yhtä vastuullisia kuin itse olemme. Huolimatta viime vuosien haasteista olemme pystyneet pitämään tuotannon ja prosessimme käynnissä, ja telakkamme tilauskanta ulottuu vuoteen 2026.

Olemme mukana Business Finlandin rahoitusohjelmassa, jonka puitteissa NEcOLEAP-veturihankkeemme vie koko Suomen laivanrakennusteollisuuden uudelle tasolle. Kunnianhimoinen tavoitteemme on luoda ilmastoneutraali risteilijäkonsepti vuoteen 2025 mennessä, ja varmistaa Meyer Turun telakan ilmastoneutraalius omien toimintojen osalta vuonna 2030.

Huolehdimme työntekijöidemme ammattitaidosta tarjoamalla säännöllistä koulutusta ja valmennusta. Edellytämme itseltämme ja yhteistyökumppaneiltamme tinkimättömän eettistä ja lakien mukaista toimintaa.
Luomme aktiivisesti nykyisille ja tuleville Meyer Turun ja kumppaniverkoston työntekijöille mahdollisuuksia olla mukana rakentamassa entistä kestävämpää tulevaisuutta.