Rakennusaineteollisuus, Rakentaminen

Lujabetoni Oy

Lujabetoni on johtava betoniteollisuusyritys Suomessa ja se toimii kaikilla merkittävillä betonirakentamisen sektoreilla. Pääasiakasryhmiimme kuuluvat asuntoja, toimitiloja ja infrastruktuuria rakentavat alan toimijat: rakennusliikkeet, rakennuttajat sekä erikoisrakentajat kuten betonointi- ja paalutusurakoitsijat. Toimitamme valmisbetonia, elementtejä ja betonituotteita yhteensä 27 tehtaalta. Lujabetoni toimii myös Ruotsin markkinoilla.

Toimipaikka

Siilinjärvi

Perustettu

1953

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

798

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

883

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

182M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

211M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2040

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Henkilöstön tyytyväisyys

79

Asteikolla 0–100 yrityksen henkilöstön tyytyväisyys keskimäärin vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Luja on perheyhtiö kolmannessa polvessa. Sen missiona on siirtää yritys eteenpäin aina sukupolvelta toiselle. Tämän mahdollistaa ainoastaan kestävän liiketoiminnan periaatteiden noudattaminen, johon kuuluvat vastuullisuus ja eettisyys sekä aito henkilöstö- ja asiakaskeskeisyys.

Meidän tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme kilpailukykyisesti toimialan parhaita ratkaisuja vähähiiliseen betonirakentamiseen ja ratkaista betonituotteiden CO2-päästöhaasteet. Haluamme toimia koko kestävän kehityksen kentässä rakennusalan kärkiyritysten joukossa siten, että minimoimme toimintamme haitalliset ympäristövaikutukset kattaen tuotteiden ja palveluiden koko arvoketjun ja elinkaaren.

Tuotamme ympäristöllemme myös taloudellista hyvää. Vuositason verokädenjälkemme on yli 100 miljoonaa euroa. Luja-yhtiöt tukee myös vahvasti erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä. Vuonna 2021 lahjoitimme yhteensä miljoona euroa Aseman Lapset ry:lle, Ensi- ja Turvakotien Liitolle sekä SOS-lapsikylälle.