Tekstiili- ja vaatetusteollisuus

Luhta Sportswear Company

Luhta on vuonna 1907 perustettu johtava suomalainen pukeutumisalan konserni, yksi suurimmista pukeutumiseen erikoistuneista yrityksistä Euroopassa. Konserni tunnetaan erityisesti vapaa-ajan, urheilun, muodin ja ulkoilun pukeutumisbrändeistään ja -mallistoistaan: Luhta, Icepeak, Rukka, Dachstein, Torstai ja Ril’s. Koserniin kuuluu lisäksi monikanavaiset vähittäiskauppaketjut Luhta Brand Store, Luhta Outdoor Store, Aleksi13, Your FACE ja sekä Luhta Outlet -myymälät.

Toimipaikka

Lahti

Perustettu

1907

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

550

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

1320

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

76,2M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

196M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2030

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Miten yritys tekee hyvää?

Tuotteidemme ja toimintamme takana on 115 vuotta kokemusta ja suuri joukko alansa parhaita ammattilaisia. Olemme erityisen ylpeitä pitkistä työsuhteistamme ja yhteistyökumppanuuksista. Tavoitteenamme on edistää kestävää kehitystä tarjoamalla kuluttajille positiivisia kokemuksia sekä henkilöstöllemme, yhteistyökumppaneillemme ja sijoittajille arvoa suunnittelemalla ja tuottamalla vastuullisesti vaatteita, kenkiä ja asusteita, jotka kestävät kulutusta ja ovat ajanhenkisiä pitkään.

Otamme kokonaisvastuun valmistamiemme tuotteiden koko elinkaaresta. Olemme sitoutuneet ottamaan takaisin kaikki suunnittelemamme, valmistamamme ja myymämme vaatteet ja kierrättämään ne edelleen asianmukaisesti. Tätä varten kehitimme Luhta ReUse-konseptin osaksi vastuullisuusohjelmaamme. Haluamme omalta osaltamme kasvattaa tietoisuutta alamme ympäristövaikutuksista ja kiertotalousmahdollisuuksista ja lisätä alan läpinäkyvyyttä. Teemme systemaattisesti töitä ollaksemme hiilineutraali konserni vuonna 2030.