Tekstiili- ja vaatetusteollisuus

Lindström

Lindström on vuonna 1848 perustettu perheomisteinen tekstiilipalveluyritys, jonka toiminta perustuu kiertotalouteen. Tarjoamme vastuullisia ja helppokäyttöisiä tekstiilipalveluita asiakkaillemme Euroopassa ja Aasiassa. Valikoimamme kattaa työvaatteet, puhdastilatekstiilit, matot, teollisuuspyyhkeet ja wc-tilatuotteet sekä hotelli-, ravintola- ja terveydenhuoltoalojen tekstiilit. Vastuullisuus on kaiken toimintamme keskiössä, ja toimimme samojen ympäristöperiaatteiden mukaisesti jokaisessa toimintamaassamme.

Toimipaikka

Helsinki

Perustettu

1848

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

1649

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

4693

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

210M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

432M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Palkat

106M

Yrityksen maksamien palkkojen määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2035

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Henkilöstön tyytyväisyys

84

Asteikolla 0–100 yrityksen henkilöstön tyytyväisyys keskimäärin vuonna 2021.

Sidosryhmien NPS-luku

50

Asteikolla -100–100 sidosryhmien NPS-luku keskimäärin vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Lindström auttaa vähentämään tekstiilien ympäristökuormaa. Toimintaamme ohjaa ylituotannon välttäminen ja luonnonvarojen käytön vähentäminen. Suunnittelemme tekstiilit kestämään pitkää käyttöä, valmistamme uutta vain tarpeeseen ja pidennämme käyttöikää korjaamalla ja uudelleenkäyttämällä. Digitaaliset palvelumme auttavat optimoimaan asiakkaidemme tarvitsemien tekstiilien määrää. Pesulatoimintamme perustuu resurssien tehokkaaseen käyttöön. Kierrätämme vettä eri vaiheissa ja hyödynnämme jäteveden ja kuivaimen lämmön pesuveden lämmittämisessä. Elinkaarensa lopussa olevat tekstiilit kierrätämme, tavoitteenamme kierrättää 100 % tekstiilijätteestämme vuoteen 2025 mennessä.

Osallistumme yhteiskunnan toimintaan myös merkittävänä työllistäjänä ja veronmaksajana. Suuri konserni mahdollistaa henkilökunnalle monipuoliset kehittymismahdollisuudet ja vahva paikallisuus varmistaa verotulot myös alueellisella tasolla. Ohjaamme kansainvälisen liiketoiminnan tuotot Suomeen yrityksen kehittämiseksi ja suomalaisten hyväksi.