Rahoitus ja vakuutus

LähiTapiola

LähiTapiola on keskinäinen yhtiöryhmä, jonka omistaa 1,6 miljoonaa omistaja-asiakasta. Perustehtävämme on auttaa omistaja-asiakkaitamme turvaamaan elämäänsä ja liiketoimintaansa. Palvelemme henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita kaikkialla Suomessa. Haluamme olla asiakkaidemme paras kumppani elämänturvassa. Vahinko- ja henkivakuutustuotteemme sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelumme tarjoavat asiakkaiden tilanteeseen sopivaa terveyden, talouden ja omaisuuden turvaa.

Toimipaikka

Espoo

Perustettu

1857

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

3659

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

3659

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

2,5Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

2,5Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2025

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Henkilöstön tyytyväisyys

77

Asteikolla 0–100 yrityksen henkilöstön tyytyväisyys keskimäärin vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Vaikutamme vastuullisesti kaikkialla Suomessa. Oma toimintamme ja yhteistyö kumppaneiden kanssa tähtäävät omistaja-asiakkaidemme, paikallisten yhteisöjen sekä yhteiskunnan kestävän hyvinvoinnin rakentamiseen. Tuemme alueellista elinvoimaa ja turvallisuutta vaikuttavilla elämänturvateoilla. Riskienhallinnan asiantuntijana autamme asiakkaitamme ehkäisemään vahinkoja ennalta.

LähiTapiola-ryhmän alueyhtiöt, LähiTapiola Vahinkoyhtiö ja LähiTapiola Henkiyhtiö tekevät säännöllisesti merkittäviä lahjoituksia yleishyödyllisille yhteisöille ympäri Suomea. Vuonna 2021 LähiTapiolan yhtiöt lahjoittivat yhteensä 2,6 miljoonaa euroa. Summasta 850 000 euroa ohjattiin alueellisille ja valtakunnallisille mielenterveystoimijoille ja 300 000 euroa Suomen Yrittäjien Yrittäjät-akatemialle.

Vaikutamme kielteisten ilmastovaikutusten hillitsemiseen vakuuttamisen, sijoittamisen ja rahoituksen ratkaisuilla. Vakuutustuotteemme auttavat torjumaan omistaja-asiakkaihimme kohdistuvia ilmastoriskejä. Vastuullinen sijoitustoimintamme on palkittu alansa parhaana. Sijoittamalla kestävästi vauhditamme siirtymistä vähähiiliseen yhteiskuntaan.