Elintarviketeollisuus

HKScan Oyj

HKScan on pohjoiseurooppalainen ruokatalo, joka valmistaa maistuvaa, terveellistä ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. HKScanin tavoite on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi. Sen kotimarkkinoita ovat Suomi, Ruotsi, Tanska ja Baltia. Henkilöstöä yhtiöllä on n. 7 000. Tuotemerkit Suomessa ovat HK®, Kariniemen®, Via®. Pörssilistatun HKScanin liikevaihto vuonna 2021 oli yli 1,8 miljardia euroa.

Toimipaikka

Turku, Vantaa, Mikkeli, Rauma, Eura, Forssa, Paimio, Outokumpu

Perustettu

1913

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

2750

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

7000

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

772M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

1,8Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

1. Teemme työtä maatiloilta kuluttajille suurella sydämellä. Yhdessä teemme vastuullisesti tuotettua, hyvän makuista ruokaa suomalaisten ruokahetkiin. Kannamme vastuumme kotimarkkinoidemme huoltovarmuuden turvaamisessa.

2. Elämme ajassa, kehitämme kiinnostavia uutuuksia. Ruoka on intohimomme. Kuluttajien rakastamien klassikkotuotteiden lisäksi tuomme uusia trendejä ruokahetkiin.

3. Olemme osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Zero Carbon -tavoitteemme on hiilineutraali ruokaketju 2040 loppuun mennessä. Olemme tehneet satoja ilmastotekoja. Kehitämme esimerkiksi peltojen hiilensidontaa, käytämme hiilineutraalia sähköä ja edistämme pakkausten kierrätettävyyttä.

4. HKScanilla on Suomessa noin 2400 sopimustuottajaa. Paikallisten sopimusmaatilojen ansiosta saamme nauttia turvallisista ja laadukkaista raaka-aineista valmistetusta ruoasta.

5. Ei turhille antibiooteille! Pidämme huolta eläinten hyvinvoinnista ja tunnemme maatilat. HKScanin lihatuotteet ovat ainutlaatuisen turvallisia, sillä emme käytä lainkaan antibiootteja eläintautien ennaltaehkäisyyn tai kasvun edistämiseen.