Elintarviketeollisuus

Helsingin Mylly Oy

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on Suomen suurin luomuviljatuotteiden ja gluteenittoman kauran jalostaja. Neljännessä polvessa pyörivä suomalainen perheyritys tunnetaan laadukkaista viljatuotteistaan ja vastuullisuudestaan. Olemme Suomen ensimmäinen hiilineutraali mylly. Tuotantoprosessimme on ollut hiilineutraali vuodesta 2020 lähtien. Työllistämme yhteensä noin 100 henkeä tuotantolaitoksillamme Järvenpäässä, Närpiössä ja Vaasassa.

Toimipaikka

Järvenpää

Perustettu

1934

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

98

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

98

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

47,7M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

47,7M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Investoinnit

2,1M

Yrityksen tekemien investointien määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2020

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Miten yritys tekee hyvää?

Haluamme edistää kestävää ja terveellistä syömistä tarjoamalla maukkaita ja laadukkaita tuotteita. Pyrimme tietoa jakamalla madaltamaan kynnystä syödä kotimaista, kasvipohjaista ruokaa ja lisäämään kiinnostusta ruoan alkuperää ja ympäristön arvostamista kohtaan. Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä hiilijalanjälkemme pienentämiseksi. Helsingin Mylly onkin ensimmäinen hiilineutraali mylly Suomessa. Tänä vuonna käynnistimme sopimusviljelijöidemme kanssa vastuullisuusohjelman, jonka avulla kasvatetaan satotasoja ja vähennetään viljelyn ympäristövaikutuksia. Olemme mukana kolmessa Yrityskylässä, jossa koululaiset pääsevät harjoittelemaan mm. myllärin ja myyntipäällikön töitä ja oppivat, miten ruoka päätyy pellolta pöytään. Lahjoitamme osan tuloksestamme hyväntekeväisyyteen.

Tiedot on kerätty syksyllä 2022.