Teknologiateollisuus

Genelec Oy

Genelec Oy on suomalainen vuonna 1978 perustettu perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa Iisalmessa aktiivisia kaiutinjärjestelmiä ammatti-, asennus- ja kotikäyttöön. Genelecin toiminta on ollut alusta lähtien hyvin kansainvälistä, ja tällä hetkellä yrityksen tuotteita viedään noin sataan maahan. Genelecin asiakkaat saavat alan parasta ja kattavinta tukea sekä akustiikkaneuvontaa, kalibrointipalveluita ja teknistä huoltoa tuotteen koko elinkaaren ajan.

Toimipaikka

Iisalmi

Perustettu

1978

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

245

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

300

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

8M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

53M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2035

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Henkilöstön tyytyväisyys

90

Asteikolla 0–100 yrityksen henkilöstön tyytyväisyys keskimäärin vuonna 2021.

Sidosryhmien NPS-luku

87

Asteikolla -100–100 sidosryhmien NPS-luku keskimäärin vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Genelecin missio on auttaa asiakkaitaan toteuttamaan unelmiaan tarjoamalla parhaan mahdollisen totuudenmukaisen äänentoiston. Olemme vahvasti sitoutuneita tutkimus- ja kehitystyöhön, minkä ansiosta olemme voineet tuoda alalle uutuuksia ja vakiinnuttaa johtoasemamme aktiivisten tarkkailukaiuttimien alalla kansainvälisesti. Kestävä kehitys on meille yhtä tärkeää kuin äänenlaatu ja kannattavuus.

Haluamme olla ainutlaatuinen yritys, joka ylittää asiakkaiden odotukset kaikessa toiminnassaan.

Viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana toimintamme on laajentunut ammattikäyttöön tarkoitetuista studiokaiuttimista asennussovelluksiin sekä laatua ja designia arvostaviin kotikäyttäjiin, näin ollen kaiuttimiamme on yhä enemmän kodin äänentoistojärjestelmissä, asennuskäytössä ja myös julkisissa tiloissa. Kaiuttimemme herättävät musiikin ja äänen eloon sillä tavalla kuin se on äänitetty. Vaikka käyttötarkoitukset vaihtelevat, yksi asia ei muutu: halu toteuttaa unelmiansa parhaan mahdollisen äänentoiston avulla, niin äänentuottamiseen kuin kuuntelukokemukseen liittyen.