Kemianteollisuus, Teknologiateollisuus, Kauppa

Fiskars Group

Fiskars Group on globaali yhtiö, jonka designvetoiset brändit ovat läsnä kodeissa, puutarhoissa ja ulkoillessa. Brändeihimme kuuluvat mm. Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen ja Moomin by Arabia. Olemme läsnä yli 100 maassa, meillä on yli 350 omaa liikettä. Vuodesta 1649 lähtien olemme suunnitelleet ajattomia tuotteita, edistäen samalla innovaatioita ja kestävää kasvua.

Toimipaikka

Espoo

Perustettu

1649

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä yhteensä

6081

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

1,25Mrd

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Tutkimus ja kehitys

15,5M

Yrityksen tekemien tutkimus-, kehitys- ja innovaatio­panostusten määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Palkat

240M

Yrityksen maksamien palkkojen määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Fiskars Groupin kestävän kehityksen tavoitteiden pohjana on ydinlupauksemme: edistyksellinen muotoilu, joka tekee arjesta ainutkertaista. Vastuullisuus huomioidaan kaikessa tuotteiden ideoinnista hankintaan, valmistukseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Tarjoamme vaihtoehtoja kertakäyttökulttuurille ja edistämme luonnonvarojen kestävää käyttöä sidosryhmiemme kanssa.

Tavoitteemme ovat kunnianhimoiset:

- Vuoteen 2030 mennessä yli 50 % liikevaihdostamme tulee kiertotalouden mukaisista tuotteista ja palveluista. Esimerkkejä ovat Fiskarsin pannujen pinnoituspalvelu, Vintage-palvelumme sekä tuotevalikoimat kierrätysmateriaaleista.
- Vuoteen 2030 mennessä saavutamme 60 % päästövähennykset 2017 verrattuna. Vuonna 2021 päästövähennys oli 38 % energiansäästötoimenpiteiden ja uusiutuvaan energiaan investoimisen ansiosta.
- Vuoteen 2024 mennessä suurin osa alihankkijoistamme on asettanut Science Based Targets -tavoitteet. Järjestämme verkkokoulutuksia ja paikallista neuvontaa.