Kauppa

Eurokangas Oy

Eurokangas on suomalainen perheyritys, joka on kasvanut vuonna 1945 perustetusta pienestä torinlaidan kangaskaupasta 31 myymälän, verkkokaupan ja yritysmyynnin kattavaksi ketjuksi, joka työllistää Suomessa lähes 400 osaajaa. Yrityksen pääkonttori ja keskusvarasto toimivat Orimattilan Pennalassa. Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Avainlippu-merkin Eurokankaan verhojen ja sisustustekstiilien ompelupalvelulle sekä mittatilauskaihtimien, -rullaverhojen ja -kiskojen kotimaiselle tuotannolle.

Toimipaikka

Orimattila

Perustettu

1945

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

387

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

387

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

36,2M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

36,2M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Investoinnit

2,7M

Yrityksen tekemien investointien määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Tutkimus ja kehitys

1,5M

Yrityksen tekemien tutkimus-, kehitys- ja innovaatio­panostusten määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Palkat

12,2M

Yrityksen maksamien palkkojen määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Miten yritys tekee hyvää?

Eurokangas työllistää Suomessa lähes 400 osaajaa ja kouluttaa alalle jatkuvasti uutta henkilökuntaa, myös alan vaihtajia. Suurin osa työntekijöistä on naisia, iältään ja taustoiltaan erilaisia, mikä tekee työyhteisöstä monipuolisen ja rikkaan. Eurokankaan kautta työllistyy myös välillisesti iso joukko kädentaitojen osaajia Suomessa, kuten ompelijoita, verhoilijoita sekä asentajia.

Suomalainen perheyritys maksaa veronsa 100 % Suomeen ja kantaa siten kortensa kekoon koko hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseen. Mittatilaustyönä Suomessa vastuullisesti ja huolellisesti valmistetut verhot, kodintekstiilit, kiskot ja kaihtimet sekä asiakkaan itse ompelemat vaatteet säilyttävät arvonsa ja kestävät käytössä pitkään. Kiertotalouden näkökulmasta tuotteen elinkaaren pidentäminen on yksi tärkeä näkökulma.