Elintarviketeollisuus

Cloetta Suomi Oy

Cloetta haluaa tuoda hymyn herkkuhetkiisi! Cloetta Suomi Oy on osa Cloetta-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava makeistalo. Suomessa cloettalaisia on 230 ja toimistomme sijaitsee Turussa. Tuotteisiimme kuuluu hammasystävällisiä ksylitolituotteita, makeisia ja pähkinöitä. Tunnettuja brändejämme ovat Jenkki, Mynthon, Läkerol, Sisu, Aakkoset, TV Mix, Tupla ja Royal. Irtotuotteemme tunnistat CandyKing-, Karkkikatu- ja Parrots-tuotemerkeistä.

Toimipaikka

Turku

Perustettu

1899

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

230

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

2600

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Liikevaihto Suomessa

123M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa vuonna 2021.

Liikevaihto yhteensä

557M

Yrityksen liikevaihto yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2030

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Miten yritys tekee hyvää?

Maailman ensimmäinen ksylitolituote Xylitol-Jenkki -purukumi tuli markkinoille vuonna 1975 ja opetti suomalaiset käyttämään ksylitolia. Fiksu tapa onkin jäänyt osaksi suomalaista, terveellistä elämäntapaa. Koulutamme suunterveyden ammattilaisia ja tarjoamme maksuttomia, ksylitolin terveysvaikutuksista kertovia materiaaleja.
Jenkki tekee hyvää yhdessä myös Aseman Lapset ry:n kanssa. Smilefulness-yhteistyössä teemme hyvää sekä mielen hyvinvoinnille että suun terveydelle, ilon kautta. Teemme yhteistyötä Suomen Olympiakomitean kanssa ja tuemme nuorten liikkumista urheiluseurojen Tähtiseura-laatuohjelman kautta. Lahjoitamme hävikkituotteitamme säännöllisesti mM SPR:n Veripalvelulle, Operaatio Ruokakasille sekä Hope ry:lle.