Rahoitus ja vakuutus

Aktia Pankki Oyj

Aktia on suomalainen varainhoitajapankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Työllistämme noin 900 henkilöä eri puolella Suomea.

Toimipaikka

Helsinki

Perustettu

1825

Yrityksen perustamisvuosi.

Työntekijöitä Suomessa

957

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä vuonna 2021.

Työntekijöitä yhteensä

957

Yrityksen keskimääräinen henkilökunnan määrä yhteensä Suomessa ja ulkomailla vuonna 2021.

Palkat

59,3M

Yrityksen maksamien palkkojen määrä (€) yhteensä vuonna 2021.

Hiilineutraaliustavoite

2050

Yritys pyrkii saavuttamaan hiilineutraa­liuden tähän vuoteen mennessä.

Miten yritys tekee hyvää?

Aktialla on tärkeä ja vastuullinen tehtävä yhteiskunnassa: se on ollut luomassa hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo lähes kahdensadan vuoden ajan. Tänään olemme moninkertaisesti palkittu suomalainen varainhoitajapankki ja luotettu henkivakuuttaja, jonka osingoilla tuetaan myös Suomen taloutta ja yhteiskuntaa.
Aktia on pitkään noudattanut vastuullisen sijoittamisen periaatteita kaikessa sijoitustoiminnassaan, ja sen toimintaa ohjaavat myös vastuullisen luotonannon periaatteet. Ilmastostrategiamme tavoitteena on hiilineutraalius sijoitussalkuissa vuoteen 2050 mennessä, ja olemme myös osa kansainvälistä Net Zero Asset Managers -päästöaloitetta.

Yhdessä asiakkaidemme kanssa teemme ensiasunnosta ensiaskeleen sijoittamiseen, yrittämisestä onnistumista, vaurastumisunelmasta konkreettisen suunnitelman ja varallisuudesta vaikuttavuutta, jolla on merkitystä. Uskomme, että kun ajattelee pidemmälle, pääsee pitkälle.